Oppleve

Uavhengig av om du besøker fjellbygda i skisesongen eller i fellesferien, kan du velge og vrake blant en rekke aktiviteter. 

Med nærhet til alt naturen har å by på, er Skifer et naturlig utgangspunkt for uforglemmelige opplevelser, for hele familien – hele året.

Velværeavdelingen

Badstue er bra for kropp og sjel. Benytt muligheten til å nyte en drink med kolleger, venner eller kjæresten i en avslappende atmosfære, eller len deg tilbake i badstuen for å koble av etter lang dag. Vårt avslapningsområde inneholder både vanlig badstue og steambadstue, mulighet for fotbad, dusj, garderober og fellesareal. For våre boende gjester er det gratis å benytte seg av velværeavdelingen. Dersom du ikke bor på hotellet, kan du booke inngang under. Dette koster 100 kr for to timer.

Badekåpe kan leies i resepsjonen for 100 kr. På forespørsel kan lokalet også leies ut til ulike anledninger. Per dags dato har vi ikke mulighet til å tilby massasje. Hjertelig velkommen til hvile, avkobling og restitusjon!

Åpningstider
Dersom du ønsker å benytte et gavekort, leie lokalet eller har andre spørsmål i forbindelse med velværeavdelingen, kan du sende en e-post til: q.skifer@strawberry.no.

Carousell by Alpenhaus

Utforsk en verden av virtuell moro på vårt aktivitetssenter med over 150 VR-spill. Prøv klassiske arcadespill som Air Hockey og Street Basket, eller opplev spenningen i vår multisport-simulator med golf, fotball og ishockey. Ta med venner og familie og nyt en avslappende runde på vår 9-hulls minigolfbane.

Aktiviteter

Det er alltid mye å finne på i Oppdal, uavhengig av om du besøker oss i skisesongen eller i fellesferien. Med nærhet til alt naturen har å by på, er Skifer et naturlig utgangspunkt for alle typer aktiviteter, for hele familien – hele året.

Fjellturer, vakker natur og vandring

Fjellbygda Oppdal er kjent for sine fjellturer, og passer godt for aktive barn og voksne. Her finner du både snille og mer avanserte turfjell, morsomme sykkelstier, sydenstrand, og muligheter for utstyr til låns. Utforsk Oppdal, finn turer i ulike nivåer og hytter i kommunene via ut.no.

Gjevilvassdalen og -hytta

Gjevilvasshytta troner oppe i lia over Gjevilvatnet. Hytta er innfallsporten til Trollheimens eventyrverden og ligger i Gjevilvassdalen, som er kjent som en av Norges vakreste seterdaler. Like ved ruver fjelltopper som Blåhøa, Gjevilvasskamban og Okla. Selve Gjevilvasshytta er en av landets eldste turisthytter. Vi anbefaler varmt en tur dit på sommeren – en garantert vakker naturopplevelse. Du kan finne mer informasjon her.

Barnas naturverden

En kort biltur fra Oppdal, i vår nabokommune Rennebu, ligger Barnas Naturverden. Fjellområdet heter Ramsfjell, og er et flott turområde året rundt. I området er det bygd tre sælehus som det er oppmerkede turstier mellom. Gode fiskemuligheter i over 50 fjellvann, samt flere elver og bekker. Barnas Naturverden er en del av Trondhjems Turistforening.

Sykling i Oppdal

Oppdal kan by på et varierende terreng og flere sykkelstier. Stiene er av ulik vanskelighetsgrad, lengde og høydeforskjell. Flere gode forslag til sykkelturer finner du her. Boka «Stisykkelfører for Oppdal og omegn», utgitt av VPG, er en veiviser til Norges flotteste terrengsykkelområder.

Gondolen

Ta en luftig tur opp til Skjørstadtoppen (1125 moh). Om sommeren blir skiheisene byttet til gondoler. Ta gondolen til topps og få en fantastisk utsikt over bygda og Trollheimen. Her finner du flere turmuligheter, og mat og drikke i Midt-Norges mest høytliggende restaurant, The Hill 1125. Gondolen tar også rullestolbrukere, barnevogner, sykler og hunder. Om du ønsker, kan du gå veien langs fjellsiden ned igjen. Les mer om gondolen i Oppdal. Passer for individuelle og grupper.

Rafting, zipline og juving

Opplev Oppdal leverer aktiviteter som rafting, juving og zipline i villmarksleiren og elva Driva. Se mer om de ulike aktivitetene. Passer for store og små grupper/familier.

Viewpoint Snøhetta

Ta en tur til utkikkspaviljongen på Tverrfjellet. Fra parkeringsplassen på Hjerkinn er det kun en kort tur til den arkitektoniske perlen, som har en flott utsikt mot Snøhetta-massivet. Viewpoint Snøhetta er et initiativ fra Norsk Villreinsenter Nord på Hjerkinn, og er åpent fra juni til ut oktober. Se mer info om turen og bilder her.

Fiske

Oppdal har ca. 115 vann med muligheter for fritidsfiske. I de fleste vannene finner du ørret og/eller røye. I tillegg har vi en rekke elver/bekker, blant dem de øvre delene av laks- og sjøørett-elva Driva. Sportsforretninger og bensinstasjoner selger fiskekort. Les mer om fiske og tips her.

Golf

Oppdal golfbane ligger i vakre omgivelser i Fritidsparken, og er bygget rundt elva Ålma. Banen er en 9-hulls skogsbane, med 18 utslagssteder. Den er slopet som 18-hullsbane.

Moskussafari

På Dovrefjell kan du oppleve moskus i sitt rette element. Dyrene er sjeldent langt unna, og det er store sjanser for å få øye på urtidsdyret. Bli med på guidet tur med Oppdal Safari. Sesongen starter i juni og har som regel daglige avganger fra Oppdal stasjon.